John F. Kennedy magazinjának címlapján Madonna lett volna Jackie O.

Az énekesnő lazán elutasította az egykori elnök fiát

John F. Kennedy magazinjának címlapján Madonna lett volna Jackie O.
2019.04.24. 11:49

1996 szeptemberében Drew Barrymore megjelent John F. Kennedy Jr. GEORGE nevű magazinjának borítóján flitteres koktélruhában, szőke parókával, bal arcára festett anyajeggyel. A kép és hozzá a szöveg: „Happy Birthday Mr. President”, nyilvánvalóan utalás volt Marilyn Monroe szexis szerenádjára, amit a laptulajdonos édesapjának, John Kennedynek adott a színésznő a Madison Square Gardenben 1962-ben, az elnök 45. születésnapján.

Érdekes választás volt ez ifjabb John F. Kennedytől, ha meggondoljuk, hogy az egész világ azt pletykálta, az elnöknek viszonya volt Monroe-val, de most felreppent a hír, hogy nem is Barrymore lett volna az első számú választott.

Az Esquire új tényfeltáró cikke a GEORGE magazin tündökléséről és bukásáról szól, és ebben írják, hogy Kennedy először Madonnát kérte fel, méghozzá arra, hogy anyukáját, Jaqueline Kennedy Onassis-t jelenítse meg a címlapon.

A terv szerint a divatfotós, Nick Knight annyira Jackie O-san fotózta volna le a sztárt, hogy első ránézésre észre sem lehetett volna venni a különbséget. A címlap tervet még provokatívabbá tette, hogy Kennedy állítólag randizott Madonnával még a magazin megalapítása előtt.

Kennedy írt Madonnának egy üzenetet, amiben felkérte, hogy vegyen részt a fotózáson, de Madge elutasította. „Kedves Johnny fiú” – írta vissza faxon. „Köszönöm, hogy felkérsz, legyek az anyukád, de attól tartok, sosem tudnék a nyomdokaiba lépni. A szemöldököm nem elég vastag, hogy csak egy problémás dolgot emeljek ki a sok közül”.

Az 1995-ben alapított magazin címlapján egy sor A-listás sztár szerepelt Barrymore mellett, mint George Clooney, Charles Barkley. Arnold Schwarzenegger vagy Demi Moore. Gyakran bújtak valamely híres amerikai személyiség bőrébe. A legelső lapszámon például Cindy Crawford volt látható, George Washington parókájában.

„Kennedy a hotelbe telefonált, ahol épp laktam. Közvetlenül keresett meg. És ki mond erre nemet?” – mondta Cindy az Esquire-nek. „Bíztam Herb Rittsben, a híres fotográfusban, hogy nem lesz gond. Ugyanakkor, azért elég furcsának is tűnt a kérés. Hogy én? George Washington parókájában?”

A GEORGE magazin 2001-ben zárt be, tizennyolc hónappal azután, hogy Kennedy és felesége, Carolyn Bessette, meghaltak egy tragikus repülőgép szerencsétlenségben. Bessette testvére, Lauren Bessette is velük volt a repülőn.

„John idő előtt ment el” – mondta Frank Lalli, a Kennedy helyére lépő szerkesztő. „Ahogyan ez a magazin is”.

jackie kennedy john f. kennedy madonna

Még több
Aktuális