Börtönbe kerülhet Felicity Huffman

Lányának akart segíteni, bírósági ügy lett belőle.

Börtönbe kerülhet Felicity Huffman
2019.04.17. 12:23

Nemrég megírtuk, a jelenleg egyik legfelkapottabb amerikai csalást Lori Loughlin és Felicity Huffman követték el, akik több, nem híres szülővel együtt lefizették a gyerekeik vizsgabiztosait és tanárait, hogy a csemetéik egyetemi felvételi vizsgája sikeres legyen.

A hónapok óta húzódó botrány egyik főszereplője Lori Loughlin amerikai színésznő – aki a Bír-Lak című, kilencvenes évekbeli sorozatban játszott – ártatlannak vallotta magát.

A csalási botrány másik húzónevét, Felicity Huffmant nem kell bemutatni. A Született feleségek sztárja bűnösnek vallotta magát a tárgyaláson, aminek következtében akár még börtönbüntetésre is ítélhetik a CNN szerint. A csatorna azt is hozzátette, 4-től maximum 10 hónapig tartó szabadságvesztést kaphat.

Huffmant 15 ezer dollárt (kb. 4 millió Ft) fizetett a legidősebb lánya SAT vizsgájának magasabb pontszámaiért (ez nagyjából olyan, mint itthon az érettségi). Miután bűnösnek vallotta magát, a színésznő azonnal nyilvánosságra hozott egy közleményt, amiben bocsánatot kért a tettéért:

“Teljes felelősséget vállalok a tettemért, amit már mélyen megbántam. Elfogadom és vállalom a következményeket, bármi is legyen a büntetésem. Szégyellem magam amiatt a fájdalom miatt, amit a lányomnak, a kollegáimnak és az oktatási rendszernek okoztam. Szeretnék bocsánatot kérni tőlük, de főleg azoktól a tanulóktól, akik mindennap keményen dolgoznak azért, hogy bejussanak egy egyetemre, és a szüleiktől, akik önmagukat feláldozva megteremtik az anyagi körülményeket gyerekeik egyetemi oktatására.” – kezdi el Huffman, majd hozzáteszi a lánya nem tudott róla, hogy lefizette a tanárokat.

“A lányomat elárultam, a cselekedetem szégyenként marad meg az ő emlékezetében és a közösségében, amit soha nem fogok tudni jóvátenni. A szándékom, hogy a lányomat segítsem bejutni egy egyetemre, nem mentség, hogy megszegjem a törvényt.”

A nyilatkozat állítólag nem befolyásolta az ügyészek döntését, Huffman a TMZ cikke alapján számíthat a börtönbüntetésre, a CNN szerint viszont az ügyészek javasolni fogják a feltételes szabadlábra helyezést a 20 ezer dolláros (5 millió forint) bírság mellett.

Felicity Huffman ítéletét május 21-én mondják ki a bíróságon.

börtön csalás egyetem felicity huffman oktatás

Még több
Aktuális