Nem csak nekünk furcsa Zordon az új Oroszlánkirály előzetesében!

Elég gonosz, vagy csak egy átlagos oroszlán?

Nem csak nekünk furcsa Zordon az új Oroszlánkirály előzetesében!
2019.04.11. 13:45

Ki gondolta volna, hogy egy ezeréves rajzfilm még mindig hatással van az emberekre? Az Oroszlánkirály Disney által elészített élőszereplős változatának legújabb előzetesére 225 millióan voltak kíváncsiak. A trailert látva már tudjuk, hogy milyen képi világra kell számítani, és alig várjuk, hogy két órán át letaglózzon a látvány, annak ellenére, hogy a történetet és minden szereplőjét ismerjük.

A nagy izgalmak mellett az internet nem tudott szó nélkül elmenni a tény mellett, hogy Szimba nagybátyját, a főgonoszt alakító Zordont hogyan elevenítették meg – pontosabban a sörényének színe, és az arckifejezése sokaknak nem nyerte el a tetszését.

A twitter üzenőfala szinte csak az Oroszlánkirállyal és Zordonnal van elárasztva, összeszedtük a legjobb posztokat.

Volt, aki annyira felbuzdult, hogy újratervezte Zordon karakterét, a saját ízlésére formálva:

Mások pedig a #notmyScar vagyis, ‘nem az én Zordonom” hashtag formájában fejezték ki elégedetlenségüket:

Zordon nem csak másképp néz ki, de a hangja is teljesen más. Az eredeti rajzfilmben Jeremy Irons adta hangját, az új élőszereplős változatban a főgonosz oroszlán Chiwetel Eijofor hangján fog megszólalni. Azt még nem tudni, ki lesz az új magyar szinkronhang, de a rajzfilmes változatban a már elhunyt Kristóf Tibor kölcsönözte beszéd és énekhangját is Zordonnak.

Az előzetesben azt is láthattuk, hogyan változnak a karakterek az idők során, látjuk Szimbát, Nalát, Timont és Pumbát mind gyerekként mind felnőttként.

A Zordon elleni hadjáratnak még közel sincs vége, mutatjuk a szerintünk legszórakoztatóbb, legdühösebb véleményeket is:

“Csak hasonlítsd össze ezt a két design-t. Eredeti Zordon: gonosz és szörnyen nagyképű. Élőszereplős Zordon: vacakul kinéző, átlagos oroszlán talán?”

“Elrontották a kedvenc karakterem, Zordon megjelenését. Így kellett volna kinéznie.’

Volt, aki nem csupán csalódott volt, hanem egyenesen felháborodott Zordon kinézetén, pontosan azért, mert az élővilágban is léteznek olyan oroszlánok, akiknek sörénye sokkal sötétebb, emiatt sokan nem értik, miért kellett átalakítani a főgonoszt:

“Az új Oroszlánkirályban az a legfurcsább, hogy a fekete sörényű oroszlánok léteznek, és könnyedén lemásolhatták volna róluk Zordon karakterét. Plusz, a sötétebb színű sörénnyel rendelkező oroszlánok sokkal agresszívabbak és büszkébbek, mint világos sörényű társaik. Ez az, amiért Zordon, a főgonosz eredetileg sötét bundával rendelkezett.”

Azért nem mindenki elégedetlen, sok rajongó szerint vagány és nagyon is gonosz Zordon külseje:

“Az emberek azért lettek dühösek, mert azt akarták, hogy Zordon külseje az eredeti karakter hasonmása legyen egy az egyben. Annak ellenére, hogy nekem is jobban tetszene, ha zöld szeme lenne, Zordont alapvetően egy száműzött oroszlánként keltettek életre, és szerintem Jon Favreau eszméletlenül jó munkát végzett, pláne azzal a kis szakadással Zordon fülében.”

Ki gondolta volna, hogy egy CGI munkával elkészített oroszlán ekkora felháborodást kelt és ennyire megosztó lesz az emberek között?

Hazánkban az Oroszlánkirályt július 19-én mutatják be a mozikban.

Disney élőszereplős oroszlánkirály premier razfilm zordon

Még több
Aktuális