Emilia Clarke őszintén az agyműtétjeiről és arról, hogy meg akart halni

A színésznő több agyműtéten is átesett és nem fél beszélni róluk, sőt képeket is megosztott rajongóival a felépülésről

2019.04.10. 13:46

Emilia Clarke, a Trónok harca szupersztárrá vált színésznője nyíltan beszélt agyi aneurysmáiról és az azokat célzó műtétekről a CBS amerikai tévécsatorna vasárnap reggeli műsorában. Hetekkel azután, hogy a The New Yorkerben megjelent érzelmekkel átfűtött esszéje a témában, Clarke további részleteket árult el egészségügyi problémáiról. Sőt, korábban sosem látott képeket osztott meg a folyamatokról.

Ahogy Clarke korábban beszámolt róla, először 2011 februárjában vette észre, hogy valami gond van az agyával, mialatt épp az edzőteremben volt. Hirtelen „elképzelhetetlen fájdalmat” érzett, ami olyan volt, mintha egy gumiszalag csapódott volna el a fejében, ami „óriási nyomásérzettel folytatódott”.

CBS Sunday Morning / YouTube

CBS Sunday Morning / YouTube

Agyvérzést kapott, de hamar megoperálták és vissza tudott térni a Trónok harca forgatására. Sajnos azonban egy további ér is megduzzadt az agyában, amit végül két évvel később operáltak meg. Amint esszéjében írja, a második műtéthez ki kellett fúrni a koponyáját.

„A másodiknál az agyam egy kis része gyakorlatilag elhalt” – mondta Clare a CBS-nek. „Ha az agyunk egy része nem kap vérellátást, leáll a működése. Olyan, mint egy rövidzárlat. Velem ez történt, de nem értették pontosan, hogy mi a gond. Azt is elmondta, hogy „sokkal nehezebb volt optimistának maradni” a második agysebészeti beavatkozás után.

CBS Sunday Morning / YouTube

Clarke aggódott, hogy az agyának a rosszul működő része hatással lesz a színészi teljesítményére vagy a memóriájára. „Ez a paranoia mélyen bennem élt már az első eset után. „Mi van, ha jön megint egy rövidzárlat és nem fogok tudni játszani? Hiszen a színészetért élek!”

CBS Sunday Morning / YouTube

Miután felépült a második anuerysmából, Clarke eléggé maga alatt volt, de végül erőt adott neki a Trónok harcában játszott karaktere, Daenerys Targaryen. „Odamész a díszletbe és egy igazi kemény csajt játszol, aki a tűzön is átmegy, ha kell, ez az, ami megmentett attól, hogy a saját halandóságomon morfondírozzak” – mondta.

A Trónok harca utolsó évada április 14-én kezdődik az HBO-n.

agyműtét agyvérzés betegség emilia clarke trónok harca

Még több
Aktuális