Erzsébet királynő tudja, mi a hosszú élet titka

67 éve uralkodik különösebb betegségek nélkül. Vajon hogy csinálja?

Erzsébet királynő tudja, mi a hosszú élet titka
2019.03.27. 13:57

Erzsébet királynő 92 évesen csúcsformában van. Ahhoz képest, hogy az emberek többsége a hatvanas éveiben nyugdíjba megy, a királynő már 67 éve van a trónon. Feltételezhetjük, hogy tud valamilyen szupertitkos módszerről, amitől ennyi idősen is kicsattan az egészségtől (vagy simán csak nagyon jók at orvosai).

A sorok között olvasva rátaláltunk, hogy mi lehet ez a titok: egy pohár pezsgő minden nap! Na, ezt a rutint örömmel illeszteném be a napi teendőim közé.

A királynő unokatestvére, Margaret Rhodes szerint Erzsébet minden vacsorája mellé megiszik egy pohár pezsgőt. A pezsgőben kevesebb a kalória van, mint a borban, úgyhogy már értjük, hogy miért ezt issza a királynő.

Nem csak a pezsgő az egyetlen, ami lecsúszik a királynő torkán minden nap. Az egykori személyi séfje, Darren McGrady szerint Erzsébet a gint és az aperitifet – például a Martinit – sem veti meg, főleg, ha egy szelet citrom is ízesíti az italt. Persze, bort is szívesen iszik néha.

Kutatások szerint heti 14 egységnél több alkohol bevitel komoly egészségügyi problémákhoz vezet, de ha Erzsébet királynőnek is bevált, egy keveset mi is fogyaszthatunk naponta…

angol királyi család erzsébet királynő hosszú élet tika királyi család pezsgő

Még több
Aktuális