Az angol királyi család szembeszáll a gyűlölködőkkel

Sajnos, a közösségimédia felületeken elharapóztak a rasszista megjegyzések Meghan Markle-lel kapcsolatban. Azonban mostantól a jog eszközeivel fognak küzdeni ellenük

2019.03.07. 21:30

A gyűlölködőknek tudomásul kell venniük, hogy az angol királyi család nem fél tőlük. Itt azokra gondolunk első sorban, akik borzasztó kommentekben minősítik le Meghan Markle-t. A hercegné azóta áll a bántó megjegyzések kereszttüzében, mióta csak Harry herceg felesége lett, és ezek leginkább a Kensington-palota közösségi csatornáin jelennek meg. Egy ideig úgy tűnt, hogy a Windsorok minderről tudomást sem vesznek: II. Erzsébet királynő épp olyan fontosnak tartja az ilyesfajta hallgatást a sajtó előtt, mint magát a koronát. De mióta kitudódott, hogy a brit királyi család sajtóirodája kénytelen órákat tölteni a sértő kommentek törlésével, elkerülhetetlenné vált, hogy erősebb lépéseket tegyenek.

A pletykák – főleg azok a rosszindulatú híresztelések, amik arról szóltak, hogy Meghan Markle és Kate Middleton nem jönnek ki jól egymással -, megosztják a népet, és a két hercegné támogatói úgy feszülnek egymásnak, mint két focidrukker csapat. Sajnos egy ideje rengeteg rasszista támadás is érte Meghant a különböző platformokon, és itt lett elege a kommunikációs irodának. A brit királyi család életében először szükségessé vált megalapítani a „Közösségi Szabályzatot”, mely a Clarence House-ra (Károly és Kamilla otthonára) is kiterjed. Az Instagramra és Twitterre is kiterjedő szabályzatot megnézheti bárki a királyi család hivatalos weboldalán, amelynek fő célja a következő: „Olyan környezetet teremteni, amelyben a digitális közösség úgy érezheti, biztonsággal vitázhat, szabadon kommentelhet, tehet fel kérdéseket és fogalmazhat meg javaslatokat”.

Dura lex sed lex: a törvény kemény, de ez a törvény. Ezt a rómaiak is mondogatták, de a királyi család ezek után biztosan nem lesz kegyes azokhoz, akik rányomnak az „Elküld” gombra egy-egy bántó megjegyzés után. „Azt kérjük” – folytatja az oldal, „hogy mindenki, aki a közösségi oldalainkon aktív, előzékeny, kedves és tiszteletteljes legyen a közösség többi tagjával szemben (…) A kommentek nem tartalmazhatnak etnikumra, nemre, vallásra, állampolgárságra, fogyatékosságra, szexuális orientációra vagy életkorra vonatkozó diszkriminációt”.

Tényleg szükséges ezt ennyire leszabályozni? Igen, úgy tűnik, mert 2019-ben a józan belátásra még mindig nem lehet hagyatkozni. „Fenntartjuk a jogot, hogy saját hatáskörben döntsük el, a saját közösségi felületeinken mely kommentek szegik meg a szabályokat. Fenntartjuk a jogot, hogy töröljük a kommenteket, és blokkoljuk azokat a felhasználókat, amik és akik nem felelnek meg a szabályzat előírásainak. Azon kommentek esetében, amelyeknél adekvátnak érezzük, arra is fenntartjuk a jogot, hogy az igazságszolgáltató hatóságokhoz továbbítsuk az ügyet további kivizsgálásra”. Ennyi, gyűlölködők! Isten óvja a királynőt (és a Közösségi Szabályzat)

angol királyi család gyűlölködők közösségi média meghan markle

Még több
Aktuális