Emma Thompson kiszállt egy filmből, mert a rendező szexuális ragadozó

2019.02.27. 12:05

Emma Thompson még február elején jelentette be, hogy nem folytatja a ‘Luck’ című animációs film forgatását, amit a Skydance Media produkciós cég készít. A színésznő a Los Angeles Times magazinnak egy nyílt levélben kifejtette, azért hagyta ott az animációs filmet, mert a cég a film elkészítését az egykori a Pixarnál dolgozó John Lasseter-re bízta, akit azért rúgtak ki a Pixartól, mert szexuális zaklatással vádolták.

“Számomra nagyon furcsa, hogy hajlandóak vagytok egy olyan személyt alkalmazni, akiről köztudott, hogy szexuálisan zaklatott nőket. A ti kezetekben van a hatalom, ezért nektek kéne példát mutatni azzal, hogy kikkel dolgoztok együtt.” – mondja levelében a színésznő.

“Tisztában vagyok vele, hogy évszázadok óta folyamatos probléma a nők szexuális tárgyként való kezelése, ez a jelenség nem egy nap alatt fog megváltozni, és valószínűleg egy év is kevés hozzá. De azt is tudom, hogy ha az olyan emberek, mint én, nem szólalnak fel és fogalmaznak meg határozott véleményt, akkor semmi esély rá, hogy megvédjem a lányomat és az ő generációját.”

Lasseter, a Toy Story rendezője még 2017-ben kért bocsánatot mindenkitől, akit viselkedésével megsértett. “Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, aki úgy érezte, az öleléseim vagy a gesztusaim átléptek egy bizonyos határt.”

Idén januárban jelentette be a Skydance Media igazgatója, hogy Lasseterrel fognak együtt dolgozni, de hatalmas port kavart a médiában a hír. A Time’s Up mozgalom egy közleményben fejtette ki éles kritikáját.

“A Skydance Media döntése, hogy John Lassetert kérték fel a munkára, támogatja azt a rendszert, amely lehetővé teszi a hatalommal rendelkező férfiak számára, hogy következmények nélkül cselekedhessenek.”

Emma Thompson teljes levele itt olvasható:

emma thompson times up

Még több
Aktuális