Mandy Moore kitálalt: „Ryan Adams lelki terrorban tartott”

Hat másik nővel együtt szólaltak fel az énekes ellen

Mandy Moore kitálalt: „Ryan Adams lelki terrorban tartott”
2019.02.16. 11:24

Hét nő, köztük Mandy Moore Phoebe Bridgers és Courtney Jaye, a New York Times-nak beszéltek arról, hogy a zenész és dalszerző Ryan Adams hogyan manipulálta őket, azt ígérve, hogy szexért cserébe segít nekik a karrierépítésben

Mandy Moore és Ryan Adams 2007-ben találkoztak, majd 2009-től 2016-ig házasságban éltek. A színésznő azt mondja, hogy ezekben az években befolyásos férje szabotálta az ő előmenetelét a pályán.

Moore, aki nem szeretett volna beragadni a tini popsztár skatulyába, 23 évesen elfogadta a zenész ajánlatát, hogy segít az énekesnőnek elkészíteni a következő albumát. Adams ezután nem támogatta, hogy Moore más producerekkel vagy menedzserekkel dolgozzon, vagyis egyenes út vezetett ahhoz, hogy teljes mértékben ő irányítsa az énekesnő karrierjét.

A Times-nak tett nyilatkozat szerint „Adams sokszor úgy viselkedett, hogy Moore szerint az már lelki bántalmazásnak minősült.“ Az énekesnő végül nem is adott ki albumot a házasságuk kezdetén.

„A férjem kontrollmániája miatt nem tudtam új kapcsolatokat szerezi a zeneiparban a húszas éveim közepétől kezdve, ami pedig a legjövedelmezőbb és legfontosabb időszak lehetne egy női zenész karrierjében.“ – tette hozzá Moore.

Ryan Adams az ügyvédjén keresztül tagadta az összes vádat, szerinte Moore ő mindig is támogatta Moore-t az álmai megvalósításában.

A hét nő összefogott abban a reményben, hogy felhívják a figyelmet az ehhez hasonló, lelki bántalmazás veszélyeire, illetve megelőzzék, hogy mások is belekerüljenek Adams hálójába.

Később twitter üzenetben Adams részben bocsánatot kért. „Nem vagyok tökéletes, számtalan hibát követtem el életem során. Bárki, akit valaha is akaratom ellenére megbántottam, fogadja mély és őszinte bocsánatkérésem. De a kép, amit ez a cikk fest, felháborítóan pontatlan. Egyes részletet felnagyítanak és eltúloznak, és sok mindenben egyszerűen hazudnak… Egész életemben az volt a célom, hogy a zenémmel örömöt vigyek mások életébe, ezért mélységesen elszomorít, ha egyes emberek szerint én bántottam őket. Folyamatosan azon dolgozom, hogy a legjobb énemet nyújtsam minden nap. Mindenkinek sok megértést, együttérzést és gyógyulást kívánok!”

mandy moore ryan adams terror

Még több
Aktuális