Minden, amit tudnod kell a Disznó évéről

Sokkal több megértés és élvezet következik

Minden, amit tudnod kell a Disznó évéről
2019.02.06. 13:45

Február 5-én beköszöntött a Holdújév, és a kínai horoszkóp szerint a zseniális Disznó veszi át az uralmat, erősen megváltoztatva a kozmikus tájképet. A világ sokkal barátságosabb hely lehet ennek az életvidám teremtésnek a felügyelete alatt, ennek pedig már épp itt az ideje.

Az utóbbi két év kifejezetten megosztó volt. A kevély Kakas vezette 2017-et, felturbózva a mérgező maszkulinitást és az ego lélegzetelállító megnyilatkozásait. Aztán jött a területét védő, mogorva Kutya 2018-ban, aki sok ellentétet szított mentálisan és állandóan az „idegenek” ellen acsarkodott, ami szomszédok, pártszimpatizánsok és országhatárok közötti vitákban is megnyilvánult.

A Disznó viszont inkább pont hogy békítő, laza személyiség, aki jól kijön mindenkivel. A disznó okos állat, aki jól kommunikál, felismeri a saját nevét és vagy 20 különböző „szóval” tud a társaival beszélgetni. Vagyis, a Disznó éve azt jelenti, hogy végre nem vicsorogni fogunk egymásra a Facebook ablakainkon keresztül, hanem valóban meghallgatjuk egymást.

A Kutya éve 2018-ban olyan volt, mint egy 365 napos hygge, ahol az otthonaink menedékként szolgáltak. És bár ez jól hatott arra, hogy szépen berendezzük a lakásainkat, mi a jó egy gyönyörű helyben, ha nem tudjuk megosztani másokkal? A vacsorapartik nagyot mennek 2019-ben. Menj el minél többre te is, és esetleg szervezzetek bulit a szomszédokkal, helyi közösséggel. A befogadó Disznó évében az élet minden területéről lesz kedvünk barátokat szerezni.

Ha eddig Marie Kondo nyomdokaiban a minimalizmus jegyében próbáltál rendet teremteni az otthonodban, ne izgulj, a lakásod nem fog disznóóllá alakulni! 2019-ben minden az esztétikáról szól. Még az is lehet, hogy újra szép ruhákba öltözünk, ha kimenőzünk, ahelyett, hogy folyton tornacipőben járkálnánk. A disznó felügyelete alatt a tisztaság szinte az istenséggel egyenlő, némi kitétellel. Ez az időszak ugyanis az önkényeztetésről is szól majd, úgyhogy belefér, hogy mondjuk nem takarítunk fel azonnal, miután a vacsoravendégeink leléptek. Sőt! Akár el is fogadhatjuk a segítséget, ha valaki szeretne mosogatni közülük.

Van egy kikötés ehhez a barátságos energiához. Míg egy csomó jóbarátot szerzünk ilyenkor, a Disznó éve összezavarhatja a tisztánlátásunkat. Mindenképpen igazítsd meg, vagy vedd le időnként a rózsaszín szemüveget, nehogy kitakarja a nagy vörös felkiáltójeleket! Nem mindenki olyan jó, mint amilyennek elsőre tűnik.

Ami az egészséget illeti, fontos, hogy odafigyeljünk az étkezésre. A Disznó évei mindig hedonisták. Amint közel jutunk a cukorkás tálhoz, az akaraterőnk lecsökken! De az nem fog segíteni, ha erőszakkal megvonunk magunktól minden élvezetet. Jobb, ha felfedezzük magunknak a hedonizmus egészségesebb formáit, fantasztikus összetevőkkel és fűszerekkel. Friss kókusztej, sáfrány és szarvasgomba – a disznók kedvence!

Ugyanezzel a hozzáállással érdemes megközelíteni a fogyasztást úgy általában. Nehéz időszak ez ebből a szempontból, mert a környezeti ártalmak egyre ijesztőbbek, miközben mi vágyakozni fogunk a vásárlás után. Márpedig a világnak a legkevésbé van szüksége még több műanyagra az élővizekben és rothadó ételekre a hulladéklerakó helyeken. Most a Föld elem uralkodik és ideje az újrahasznosíthatóból a komposztálható felé fordulni. Az etikus divat még zöldebbé válhat az újrahasznosított ruhák programjának köszönhetően, amit már a H&M, a Patagonia és Eileen Fisher is alkalmaz.

Ami a pénzügyeket illeti, a Disznó megbízható munkamoráljáról híres, aki csak megy szépen előre, amíg a munka kész nem lesz. A pénz lehet, hogy lassan folyik be, de ez ne ijesszen meg! Türelemmel és akaraterővel előrejuthatsz és fel is halmozhatsz 2019-ben. Az életszínvonal ugyanolyan fontos, mint a fizetés ebben az időszakban, és sokan úgy fognak dönteni, hogy a lassúbb életmód jobban megéri az állandó stressz és a szamárlétra megmászása ellenében. Csak az a gond, hogy a Disznó évében éppolyan gyorsan elkölthetjük, mint amilyen gyorsan megszerezzük a pénzt. Legjobb, ha létrehozol egy alapot külön a szórakozásra, így lelkifurdalás nélkül költhetsz az élvezetekre. Például, ha beállítod a bankszámládat, hogy automatikusan fizesse a kötelezőket, valamint a megtakarításokat, az nagy segítség lehet. Ha nem látod, nem költöd el! Ha nagyobb vagyont szeretnél, nézz körül a vendéglátó- és a divatszakmában, valamint a showbizniszben.

A hálószobában megvadult kanokkal találkozol majd? Ezt nem tudni, mert a Disznó éve általában nem túl romantikus, úgyhogy meg kell dolgozni a szexi szikrákért. A Disznót a Skorpióval kötik össze a nyugati civilizációban, ami különösen túlfűtött lehet és aki nem szeret egyedül lenni. Ha a szerelmi életed egészségtelen irányt vesz, egy tudatos leállás (akár hetekre vagy hónapokra) nagyon is jót tehet neked ebben az évben. Ezalatt legalább több időd jut a barátokra, olyanokra, akik támogató és pozitív energiát visznek az életedbe. A párok jobban részt vesznek a társasági életben 2019-ben, ami még jobban összehozza őket. De a meghitt időből kevés jut, úgyhogy iktass be tudatosan néhány randi estét és kirándulást.

És végül, ez az év az együttlét éve. Ne dobjuk ki az ablakon 2017 és 2018 leckéit, amiket megtanultunk  – a Föld jegyében telt másik két évét. A kakas felélesztette a nemek közti egyenlőség harcát, míg a Kutya felhívta a figyelmünket, mikor voltunk túlságosan gyanakvóak vagy begubózósak. Amint a Disznó visszavezet minket a világba, mindezzel a tudással vehetünk részt a nagy forgatagban.

2018 disznó éve horoszkóp jóslás

Még több
Aktuális