Ariana Grande és a az asztali grillsütő esete

Mit tegyen még, hogy békén hagyják?

Ariana Grande és a az asztali grillsütő esete
2019.02.06. 12:42

Pár napja Ariana Grande tetoválásával robbantotta fel az internetet. Az énekesnő nemrég csináltatott egy tetoválást a tenyerére, japánul varratta magára a ‘7 rings’ vagyis 7 gyűrű feliratot (ez a címe legújabb slágerének). Az egyetlen probléma csak az, hogy helytelenül. Grande figyelmét japán rajongói hívták fel, hogy a kifejezés valójában nem a gyűrűkre utal, hanem azt jelenti: asztali grillsütő.

Az énekesnő 24 órán belül kijavíttatta a hibát, elmondása szerint így történt az eset: annyira fájdalmas volt a procedúra, hogy a kifejezés utolsó szimbólumát muszáj volt kihagynia, mert nem bírta tovább elviselni az égető érzést, és így, hogy kimaradt egy szimbólum, az eredetileg ‘7 rings’ helyett a felirat azt jelenti, barbecue grill. A rengeteg bántó komment és újságcikk után Grande még aznap visszament, és emelt fővel javíttatta ki a tetoválását. De miért olyan nagy probléma, hogy elrontott valamit, és miért nem képes leszállni róla az internet?

Az énekesnőnek vegyes érzései vannak azokkal a vádakkal kapcsolatban, hogy megsértette a japán kultúrát és rajongókat. Sokan kritizálták, hogy zenéjében és a weboldalán található termékeinek vizuális grafikája japán szimbólumokat tartalmaz, ezzel próbálja kiaknázni saját brand-jének szélesebb terjedését.

Grande azóta törölt twitter posztjaiban nevetségnek minősítette a vádakat, és kifejezte: csalódottnak érezte magát, hogy a gesztus, amit hálából és szeretetből tett a rajongói iránt, ennyire a visszájára fordult. „Visszamentem a szalonba, és a japán oktatóm segítségével kijavítottuk a tetoválást. Egyértelmű, hogy nem tudok se írni, se olvasni kandzsi nyelven. Mit akartok még, mit csináljak? A tetkót a hálám és a szeretetem jeléül csináltattam a rajongóimnak. Tudjátok, hogy hány olyan ember van a világon, akiken elrontott tetoválások díszelegnek, de nem érdekli őket, csak mert jól néznek ki? Engem nagyon is érdekel, hogy helyes legyen a felirat. Mit mondjak vagy tegyek még? A japán rajongóim mindig nagyon izgatottak, amikor japánul próbálok üzenni nekik, vagy japán feliratú felsőket viselek. A weboldalamról pedig eltűnt minden ázsiai vonatkozású termék, de gondolom senkit sem érdekel annyira, hogy észre vegye.“

A kilencvenes években szinte mindennaposok voltak az olyan történetek, amik az elrontott, helytelenül írt tetoválásokról szóltak. Mindenki hibázik, ez alól pedig a Grammy díjas popcsillag, Ariana Grande sem kivétel. A sztárok általában minél hamarabb egy sajtóközleményben, vagy a hivatalos média felületén kérnek bocsánatot a rajongóktól és a világtól. Jelen esetben az énekesnő még aznap cselekedett, és megnyugtatott mindenkit, hogy nem marad a barbecue tetkó a kezén. Ennek ellenére sem a bulvárlapok, sem a rajongók nem szálltak le a témáról. Az énekesnő napokkal az incidens utáni is kénytelen volt erről posztolni, twitter posztjában arra a kérdésre kereste a választ, mi az, amit még tennie kéne, hiszen hiába tett meg minden tőle telhetőt a hiba kendőzése érdekében, még mindig mérgesek rá a rajongók, és a leghíresebb amerikai bulvárlap, a TMZ is erről cikkezett.

Érdekes, hogy az énekesnő életét egyébként is folyamatosan a bulvár és a rosszakarók kereszttüzében éli, és hiába próbál jól cselekedni, mindig, minden tettében találnak szálkát. Nem egyedi eset, rengeteg hírességgel fordul elő, hogy szimplán a létezése miatt alázzák meg rosszindulatú cikkek vagy kommentek sorozatával. Ez a modern jelenség szépen rávilágít a tolerancia teljes hiányára, és arra, hogy a valós problémákkal és a komoly vádakkal illetett személyekkel szemben sokkal elnézőbb a világ, mint például Ariana Grande-val, aki szimplán kihagyott egy jelet a tetoválásából.

Grande meglepő humorral kezelte a baklövést, ám egy ponton elege lett, több (azóta törölt) posztban kifejtette, mennyire rosszul esik neki, hogy egy apró hibát ennyire felfúj az egész világ, és annak ellenére, hogy kijavította, még mindig nem hagyják békén. A TMZ egyik cikkében Ariana Grande nevét direkt rosszul írták, mire Ariana-nál végleg betelt a pohár. Válaszul azt üzente a TMZ-nek, hogy egy millió dollárt ad mindenkinek, ha végre békén hagyják. Majd egy újabb üzenetben elmondta, kezet rázna azzal, aki viccesen elírta a nevét.

Ariana Grande nehéz éveket tudhat maga mögött, hiszen 2017-es Manchesterben a koncertje közben egy merényletben 22 rajongó vesztette életét, majd egy évre rá volt szerelme, Mac Miller életét vesztette. A rajongóknak akkor sem tetszett, hogy az énekesnő szakított Millerrel, és pár hétre rá már a Saturday Night Live sztárjával, Pete Davidson-al járt. Grande körül sosem állnak meg a történések, a tragikus események sorozata között megértéssel és támogatással ellentétben ugyan ilyen kritikus szemmel figyelte őt az egész világ. Ariana viszont köszöni szépen, jól van.

ariana grande barbecue grill grillsütő japán tetoválás

Még több
Aktuális