Hogyan szakítsunk? Útmutató 5 lépésben

E. Jean Carroll, az amerikai Elle tanácsadó rovatának idén 75 éves „bölcs nagy­nénije” 1993 óta válaszol az olvasók legkülönbözőbb magánéleti kérdéseire a maga utánozhatatlanul szellemes és karakán módján. Stílusa olyan magával ragadó, hogy a megoldások, amiket kínál, szinte kézenfekvőnek tűnnek. Sorozatunkban legjobb levelezéseit adjuk közre.

Hogyan szakítsunk? Útmutató 5 lépésben
2019.01.29. 12:13

Kedves E. Jean! Mit tagadjam, a barátom egy igazi tarhálógép, tapadókorong és lusta dög egy személyben, aki még a piperecuccaimat is állandóan elhasználja (beleértve az extra drága samponomat), és a türelmem határához értem. A nap 24 órájában csüng rajtam. Ha azt kérem, legyünk egy kicsit külön, ellenáll. A legtöbb idő, amit nélkülem töltött – amikor elküldtem a szüleihez – egy nap volt. Aztán megint visszajött a lakásomba. Egyébként edző, de most nincs munkája, sosem fizet semmiért, egész nap füvezik, egyelőre még kapja az álláskeresési járadékot, de ha elmegyünk valahova, mindig én fizetek és kölcsön is adok neki időnként. Elegem van! 30 éves! Tudom, hogy feltétel nélkül szeret, de nem támogathatok örökké egy felnőtt embert! Kérem, segítsen, hogy szakítsak vele, úgy, hogy ne bántsam meg vagy haragítsam magamra! – Furdal a lelkiismeret, de mindjárt felrobbanok

 Te lány! Egy harmincéves vérszívó tekeredett köréd, és már beléd is fúrta tapadókorongját, ahol csak hitelkártyát szimatol. És még neked van lelkifurdalásod? Szabadulj meg tőle! Márpedig egy piócától nem lehet fájdalom nélkül megszabadulni, és, amint az köztudott, sosem szabad sóval, gyufával vagy sima kézi erővel próbálkozni.

 Hogyan szabaduljunk meg egy piócától?

  1. Vegyünk fel egy csinos ruhát és hívjuk el vacsorázni.
  2. Hívjunk taxit. Válasszunk egy Michelin-csillagos éttermet és rendeljük meg a harmincezer forintos menüt.
  3. A desszert után, mikor jön a számla, mondjuk meg a piócának, hogy hosszú, boldog életet kívánunk neki, de ha nem tudja állni a vacsorát – csak most az egyszer – akkor vége. Ekkor mindent bevet majd, amire a szájnyílása csak képes, hogy kifogásokat találjon.
  4. Hazafelé a taxiban újra elmondja majd, hogy „feltétel nélkül” szeret. Ne törődjünk vele. Egyszerűen rakjuk ki a szüleinél. Ekkor már ott fognak állni a cuccai bedobozolva az udvaron. El sem kell mondanunk neki, hogy a vacsora alatt a barátaink megtették nekünk ezt a szívességet. Elég, ha ennyit mondunk: „Te pióca. Te legfeljebb a bankszámlámat szereted feltétel nélkül”.
  5. Kérjük meg a taxisofőrt, hogy dudáljon, mikor elindulunk. Ez lesz csodálatos, dicsőséges szabadságunk első pillanat! (A seb fájni fog, míg gyógyul, úgyhogy ne hagyjuk, hogy a pióca újra ránk tapadjon!)
e. jean párkapcsolat pióca szakítás

Még több
Aktuális