Kate Middleton öccse, James Middleton nyíltan vall depressziójáról

A két testvér példásan támogatja egymást

2019.01.13. 16:34

Kate Middleton öccse, James Middleton kendőzetlenül beszélt a depresszióval vívott csatájáról egy, a Daily Mailnek írt esszéjében.

„Tudom, hogy sokszorosan áldott vagyok és a kiváltságosok életét élem. De ez sajnos nem véd meg a depresszióval szemben” – írta James. „Nehéz leírni, milyen ez az állapot. Ez nem csupán szomorúság. Hanem betegség, az agy rákbetegsége.”

Így folytatta: „Nem érzés, hanem az érzések hiánya. Cél és irány nélkül létezik benne az ember. Nem éreztem örömet, lelkesedést vagy várakozást – csak a szorongástól lüktető szívem ugrasztott ki az ágyból reggelente. Nem gondoltam öngyilkosságra – de nem is akartam élni abban a mentális állapotban.”

Amellett, hogy nagyon személyes megközelítésben írta le ezt a hosszú küzdelmet, James nemrég tette nyilvánossá az Instagram profilját, ahol részleteket oszt meg a mindennapjairól és arról, hogyan vált a részüké a depresszió. December 31-én például egy kutyáról tett ki képet, akivel együtt dolgozott, és 2018-ban megkapta a segítő kutya elismervényt.

„Nagyon büszke vagyok, hogy Ella segítő kutya lett. Az állatok a nyugalom, kényelem és biztonság érzetét képesek nyújtani, elterelik a figyelmet egy stresszes helyzettől egy olyan irányába, ami örömet okoz” – írta James. Az állatasszisztált terápiák támogatói azt mondják, hogy ha kialakítunk egy erős kapcsolatot egy állattal, az segíthet az önértékelésben, a bizalom területén, az érzelmek stabilizálásában, fejlesztheti a kommunikációt, önszabályozást és a szocializációs készséget. Én nagyon erősen hiszek ebben és Ella olyan sokat tett értem és továbbra is osztozunk a szeretetben (…).

View this post on Instagram

Storms a coming

A post shared by James Middleton (@jmidy) on

James nővére, Kate, úgy tűnik támogatja őt abban, hogy nyíltan beszéljen érzelmi nehézségeiről.

„Azért is érzem a késztetést, hogy nyíltan beszéljek minderről, mert éppen ez az, amit a sógorom, Vilmos herceg, a nővérem, Katalin és Harry herceg is támogatnak mentális egészséggel foglalkozó jótékonysági szervezetük, a Heads Together által” – magyarázza James. Milyen szép, mikor két testvér ennyire számíthat egymásra!

Holly Rhue, elle.com, képek: Getty, Harper’s Bazaar

depresszió james middleton Kate Middleton testvér

Még több
Aktuális