Ennyit keres valójában JK Rowling

Nem illik más pénztárcájában turkálni, de...

2018.11.23. 13:53

Az 53 éves JK Rowling sok-sok éve írta meg első Harry Potter regényét, amikor még a kenyeréért küzdő egyedülálló anyuka volt. De nagyjából attól a ponttól, hogy a Harry Potter és a bölcsek köve megérkezett a könyvesboltok polcaira 1997 június 26-án, a világ egyszerűen rákapott a varázslótanonc történetére.

A hétrészes könyvsorozat fantasztikus, 450 millió példányos eladást produkált világszerte, a film franchise pedig 5,6 milliárd fontot (kb. 2 billió forint).

Miután ezek a fantasztikus számok alapvetően JK Rowling – teljes nevén: Joanne Rowling – munkájának köszönhetők, talán nem lesz meglepő, hogy a Forbes szerint nettó értéke most 480 millió font (173 milliárd forint).

Plusz, kb 6 millió fontot keres havonta, vagyis 200.000-t naponta, vagyis 8500-at minden egyes órában – ami óránként több mint 3 millió forintot jelent.

És az összeg még sokkal magasabb lenne, ha nem adakozott volna nagyjából 110 millió fontnyi összeget (400 milliárd forint) különböző jótékonysági célokra.

2017-ben úgy 71 millió fontot (25 milliárd forint) kasszírozott csak a Harry Potter és az elátkozott gyermek színpadi változatáért és a Legendás állatok és megfigyelésük filmért.

És amint látjuk, JK Rowling folyamatosan újabb munkákat ad ki, érkezik még több Legendás állatok film is, úgyhogy bele sem tudunk gondolni, mennyi pénzt fog kapni MÉG – teljesen legálisan!

Forrás: elle.com/uk

bevétel forbes. leggazdagabb jk rowling

Még több
Aktuális