Ezért visel Erzsébet királynő élénk színeket – ez nála nem csak divat kérdése!

Izgalmas oka van, miért

Ezért visel Erzsébet királynő élénk színeket – ez nála nem csak divat kérdése!
2018.09.13. 10:05

A Királynőnek nagyon egyedi a stílusa. Szereti a szép kalapokat, fekete retiküljei általában passzolnak praktikus cipőihez, és gyakran visel kesztyűt. De ami a legfeltűnőbb, az az, hogy a brit uralkodó majdnem mindig élénk, feltűnő színű ruhákban mutatkozik.

Tény, hogy egyszer-egyszer valamely sötétebb együttest választ, ha szomorúbb eseményen kell részt venni, vagy egy olívaszürke kabátot, amikor a windsori kastély mezőin lovagol. De a nyilvános eseményeken a tipikus színválasztása határozottan élénk.

Így tett például a júniusi Royal Ascot lóversenysorozaton is, ahol megcsodálhattuk lime-zöld ruháját. És ez az esztétikai választás egyáltalán nem csak a Királynő saját választása.

„A 90 éves Királynő” című dokumentumfilmben Zsófia, Wessex grófnője elmagyarázta anyósa szivárvány-ruhatárának titkát. „Muszáj kitűnnie a tömegből, hogy az emberek azt mondhassák: láttam a királynőt!”

„Ne felejtsék el, hogy mikor bárhol felbukkan, általában hatalmas tömegek gyűlnek össze, és vannak, akik nagyon távol lesznek tőle. Mégis fontos, hogy úgy érezzék, látta belőle valamicskét. „

Robert Hardman, a Királynő életrajzírója még idézte is a koronás főt egyszer, amint azt mondta: „Nem járhatok bézsben, hiszen akkor senki nem fogja tudni, ki vagyok”.

Olyan szokás ez, amit unokájának felesége, Katalin cambridge-i hercegné máris átvett. Canadai útjukon például többször is vett fel világos vöröset, hogy a tömeg jól láthassa.

Meghan Markle egyelőre nem alkalmazza ezt a taktikát. Általában semleges, vagy pasztel ruhákat választ. Fehérben a derbyn, világos rózsaszínben a katonai parádén, bézs Givenchy darabban egy, a Királynővel közös napon, mint például ezen az eljegyzési partin.

Szerénység? Minimalizmus a divatban? Meglátjuk, ám a Sussex-i Hercegné népszerűsége egyre nő, így lehet, hogy kénytelen lesz ő is színesebben öltözködni.

divat erzsébet királnyő

Még több
Aktuális