Barack Obama: „Több nőt a politikába!”

„Elegem van a férfiakból. Erőszakosak, zsarnokoskodók és nem kezelik jól az ügyeket”

Barack Obama: „Több nőt a politikába!”
2018.07.19. 12:21

Barack Obamának elege van abból, hogy a férfiak uralják a politikai színteret.

Az Egyesült Államok 44. elnöke Johannesburgban, a Városházán tartott beszédet szerdán, és elmondta, miért gondolja úgy, hogy a nőknek nagyobb szerepet kellene játszaniuk a közügyekben.

„És különösen szeretném, hogy a nők jobban bevonódjanak” – mondta. „Mert kezd elegem lenni a férfiakból. Úgy értem, ahogy a híreket olvasom nap mint nap, arra gondolok, „Emberek, mi a gond veletek? Mi a gond velünk? Mert erőszakosak vagyunk, zsarnokoskodók, és nem kezeljük jól az ügyeket.”

Obama utalhatott a hollywoody szexuális visszaélésekre és ami mögöttük van, vagy Trump elnök nézeteire az olyan nőügyeket illetően, mint az abortusz, de nem konkretizálta, mire gondol pontosan. „Úgy gondolom, hogy már önmagában az, ha sikerül a nőknek több teret adni a kontinensen, az máris sokkal jobb politikához vezet” – tette hozzá.

Egy fiatal nő, aki kitartóan igyekszik áttörni a férfiak uralta Amerikai Kongresszuson, Alexandria Ocasio-Cortez New Yorkból, aki megnyerte a kerületében a kongresszusi választás első körét június 26-án. Ocasio-Cortez más női jelölteket is támogat, mint Ayanna Pressley-t Massachusets-ből, és Cynthia Nixont, aki New York kormányzóságáért indul.

Obama egyébként 2016-ban nagyon erősen kiállt Hillary Clinton mellett az elnökségért folytatott választási kampányban.

This week, I’m traveling to Africa for the first time since I left office – a continent of wonderful diversity, thriving…

Közzétette: Barack Obama – 2018. július 13., péntek

Utazása előtt a Facebookon Obama arról írt, hogy az Obama Alapítvány képviselőjeként látogatott Dél-Afrikába, ahol 200 fiatal vezető előtt mondott beszédet Nelson Mandela születésének 100. évfordulója alkalmából. „Büszke vagyok rá, hogy többször jártam a szubszaharai Afrikában, mint bármely más hivatalban lévő elnök. Ezen a héten visszatérek Kenyába és Dél-Afrikába”.

nők a politikában Obama

Még több
Aktuális