A Gucci éttermet, múzeumot és üzletet nyitott Firenzében

Egy újabb nyomós érv, hogy Olaszországba utazzunk

A Gucci éttermet, múzeumot és üzletet nyitott Firenzében
2018.05.02. 13:27

Firenzében Gucci Garden név alatt nyílt meg a Gucci étterme, múzeuma és üzlete.

A márka 2011-ben nyitott egy múzeumot a városban, de a koncepciót most újragondolták és létrehoztak egy különböző tevékenységeket ötvöző kreatív teret, megtöltve azt a természetre utaló hivatkozásokkal, növényi és állati motívumokkal  – innen ered a neve is. A múzeum tárlata Gucci darabokat fog bemutatni 1921-től egészen napjainkig. Ez nem egy konvencionális kiállítás lesz, a márka inkább arra helyezte a hangsúlyt, hogy magával ragadó élményt nyújtson – videó installációk, filmek, grafikák, dokumentumok és műalkotások segítségével a Gucci Garden Galleria két szintjén, témák szerint rendszerezve.

Az első emeleten fogad majd bennünket egy olasz étterem Massimo Botura séf vezetésével, aki a toszkánai, három Michelin csillagos Osteria Francescana séfjeként ismert. A menü a híres olasz fogásokra fog fókuszálni, de találkozhatunk majd az étlapon újragondolt klasszikusokkal is, mint a parmezánszószos tortellini, vagy a hasalja szalonnával töltött cipó.

Az üzlet is az első szinten helyezkedik majd el, ruhákat, kiegészítőket, ajándéktárgyakat – írószereket, képeslapokat, vászon szatyrokat, firenzei térképeket, díszpárnákat és dekoratív, nyomott mintás dobozokat – is fognak árulni. Itt biztosan találsz valamit elérhető áron, ami Gucci.

Nem a Gucci az egyetlen luxusmárka, amely életmód termékekkel bővítette a kínálatát. A Burberry pop-up bemutató tere, Maker’s House néven, húszezer látogatót vonzott Londonban, miután tavaly februárban megnyitotta kapuit. A brit kézművesipart mutatták be, művészekkel, élő installációkkal és workshopokkal. A sikeren felbuzdulva ezt egy újabb pop-up követte múlt szeptemberben.  A márka egy éttermet is nyitott 2016-ban, Thomas’s néven. Az étteremről készült képek gyakran felbukkannak az Instagramon.

Ralph Lauren 2017 januárjában nyitotta meg saját coffee shopját és bárját, amely a londoni Regent Streeten kapott helyet zászlóshajónak számító üzletében.

ELLE Decoration elle dekor firenze gucci Olaszország

Még több
Aktuális