Serena Williams: „Nincs rossz módja annak, hogy megéljük női mivoltunkat”

Túl nagydarab, túl magabiztos, túl barátságtalan?

Serena Williams: „Nincs rossz módja annak, hogy megéljük női mivoltunkat”
2018.03.05. 13:33

Mindnyájan tudjuk, hogy Serena Williams minden idők egyik legnagyobb sportolója. (És ami azt illeti, szuper szülő is, ahogy néhány óriásplakát hirdeti Kaliforniában az I-10-es út mentén. A férje vásárolta meg ezeket a felületeket, hogy óriás betűkkel hirdesse: Serena minden idők legjobb anyukája) 2017 szeptemberében életet adott első leánygyermekének, Alexis Olympiának, hivatalosan pedig a múlt hónapban tért vissza a pályára a Fed-kupán – ő az a nő, aki mindezek között kiválóan egyensúlyoz. A 2018-as Oscar-gálán sugárzott Nike reklám pedig ünnepli a kiválóságra való törekvését.

Egy hatásos narrációval Williams a következőket állítja: „Én sosem tudtam megfelelő lenni. Túl nagydarab, túl magabiztos, túl barátságtalan, ha nem ér mindig fülig a szám. Túlságosan fekete a fehér tenisz szettekhez. Túlzottan ambiciózus az anyasághoz. De időről-időre, újra és újra bizonyságot teszek arról, hogy nincs rossz módja annak, hogy megéljük női mivoltunkat.”

A Nemzetközi Nőnapot (március 8.) becélozva az volt az elképzelés, hogy a reklám arra az érzelmi utazásra összpontosít, amelyet Williams fekete nőként átélt a tenisz világában. „Nem úgy vágtam bele teniszezőként a karrierembe, hogy azt gondoltam, korlátokat fogok lerombolni a sport világában”, mondja Williams. Mégis, látni kell, hogy hatalmas lehetőséget kaptam”.

Forrás: elleuk.com, kép: Getty Images

anyaság Serena Williams sport tenisz

Még több
Aktuális