Egy koktél, két variáció

Egy bártender elárulja, hogyan készíthetjük el ugyanazt az italt női és férfi változatban!

Egy koktél, két variáció
2018.02.20. 17:03

Pintér Árpád fotográfus művészi videót készített arról, milyen az élete a Baraka étterem Gin Tonic zsúrkocsijának. A Baraka koktéljaiban teljes mértékben megvalósul a változatosság. Egyelőre még abszolút előtérben vannak a téli ízek, mint például a csokoládé, narancs, csillagánizs, fahéj, szegfűszeg.

Az egyik legkedveltebb receptjét elkértük, hogy megoszthassuk olvasóinkkal. A West Fizz egy tequila alapú, matcha mézzel készült ital Amaretto-val, amit házilag készült uborkás szódával húznak fel. Ezt jelenti az ázsiai-francia fúzió, hiszen nagyon sok (sokféle) fűszerrel dolgoznak és a fűszereket nagyon intenzíven használják.”

  • 40 ml tequila
  • 10 ml matcha honey szirup
  • 10 ml amarettó
  • 15 ml green chartreuse
  • 20 ml citrus
  • top up szóda
  • hámozott uborkaszeletek
  • hölgyeknek rózsaszirommal az uraknak dehidratált naranccsal

Az étterem bártendere, Mácsai Bence szokatlan szervízzel és néhány ikonikus itallal lepte meg Budapest egyik legjobb fine dining éttermének, a Barakának közönségét. Az étterem minden hónap harmadik csütörtökjén egy-egy koktélra fókuszált eseménnyel várja a vendégeket. Február 22-én jön a Gin Night, melynek keretében a hölgyek és az urak számára két külön ajánlattal készülnek, és az italok mellé 3 nagyon komoly fine dining bárétel társul majd. Akit érdekelnek az esemény részletei, itt nézheti meg:

https://www.facebook.com/events/181662992583636/

baraka koktél

Még több
Aktuális