Gondtalan időskor? Te is tehetsz érte! (x)

Ha időben elkezdünk megtakarítani, még a nyugdíjas éveinkben sem kell lemondanunk kedvenc időtöltéseinkről, és az addig megszokott színvonalon telhetnek hétköznapjaink!

2018.01.19. 11:22

Hogyan képzeled el a saját nyugdíjas éveidet? Szeretnél minőségi időt tölteni a barátokkal és a családdal, még mindig csinosan öltözködni, emellett utazni, sportolni vagy más hobbiknak hódolni? Mindez egyáltalán nem lehetetlen, ám ahogy a testmozgást fiatalon kell elkezdeni ahhoz, hogy később is rugalmasak, fittek és erősek legyünk, úgy a jövőbeni pénzügyi helyzetünk megteremtését is célszerű minél előbb elindítani.Ha időben elkezdünk megtakarítani, még a nyugdíjas éveinkben sem kell lemondanunk kedvenc időtöltéseinkről, és az addig megszokott színvonalon telhetnek hétköznapjaink!

Nem árt tájékozódni arról, hogyan tehetünk félre későbbi éveinkre okosan. Tudtad például, hogy időskori biztonságunkra akár a munkáltató által adott cafeteria összegéből is félretehetünk?

Ha körülnézünk a piacon, látni fogjuk, hogy az egyik legegyszerűbb, legkölt­séghatékonyabb és legjobban átlátható nyugdíjcélú öngondoskodási forma az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás, mellyel a pénzügyi szak­tudást igénylő befektetési döntéseket szakemberekre bízhatjuk.

Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás munkaadók és munkavállalók számára egyaránt rendkívül előnyös. Fontos tudnivaló, hogy munkáltatói juttatásként 2018-ban is kedvezményesen, a bér­nél kedvezőbb adózással adható. A munkáltatók az önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj átvállalásával a munkabérként kifizetett összegnél 2018-ban a tavalyinál is magasabb nettó juttatást biztosít­hatnak alkalmazottaik számára, a járulék csökke­nés miatt.

Aki biztonságos, alacsony költségekkel járó és személyre szabható befektetési lehetőséget keres, annak jó megoldást nyújthat az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár.

Az önkéntes nyugdíjpénztáraknál egyéni befizetéssel is takarékoskodhatunk, így például a készpénz juttatást, amit a munkaadódtól kapsz,  befizetheted egyéni megtakarításként, mely után a 20 százalékos adójóváírást  is igénybe veheted, amit ha további egyéni befizetésekkel egészítesz ki, akkor éves szinten akár 150.000 Ft adóvisszatérítést is igényelhetsz.

Az Aranykornál is már belépéskor magunk határozhatjuk meg, hogy mekkora az az összeg, amit havi rendszerességgel félre tudunk tenni, az elvárt minimális összeg havi bontásban 5.000 Ft. Sőt, az adott élethelyzetünkhöz igazodva választhatjuk ki a számunkra leginkább megfelelő megtakarítási stratégiát. Újdonság, és csak az Aranykornál érhető el a megtakarítók számára, hogy egyszerre akár két portfólióban is megoszthatják a megtakarításukat.  A megtakarítás időszaka alatt pedig bármikor rugalmasan változtathatjuk a megtakarítási összeget és a befektetési stratégiánkat.

A portfóliómegosztás mellett az ügyfelek kényelmét szolgálja továbbá az online bankkártyás fizetés lehetősége, az egyéni-számlaszám szolgáltatás, a megtakarítás-kalkulátor, vagy az online pénztári felület.

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár a 2018. március 31-éig belépő tagoknak aktivitásmérőt ad ajándékba, ha legalább havi 10.000 Ft megtakarítást vállalnak és befizetik az első két havi megtakarítási összeget. A belépés személyesen az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár központi ügyfélszolgálatán, vagy stratégiai partnere, az UniCredit Bank valamennyi bankfiókjában, illetve online a https://online.aranykornyp.hu/online-belepes oldalon kezdeményezhető.

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár taglétszáma 110 ezer fő, kezelt vagyona 137 milliárd Ft.

További információ: www.aranykornyp.hu, info@aranykornyp.hu, 06 1 374 8400

Jelen felhívásban szereplő információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek és a jelenleg hatályos 2018-as jogszabályok – különösen az adótörvények és az Öpt. – alapján készültek. Jelen tájékoztatás nem teljes körű, további részletek és kondíciók, a Pénztár hozamai, a megtakarítás, valamint a promóció további részletei, feltételei a www.aranykornyp.hu, valamint a Pénztár ügyfélszolgálatain érhetőek el (06 1 374 8400). Az Amundi Alapkezelő Zrt. a felelős öngondoskodás elkötelezett támogatójaként jelenik meg a jelen kampányban, részvétele nem minősül tájékoztatásnak, a kampányban megjelenő anyagok és információk elkészítésében nem vett részt, azokért nem felel.
megtakarítás nyugdíjpénztár

Még több
Aktuális