Brigitte Bardot és a #metoo kritikája

„Túlnyomó többségük képmutató és nevetséges” - ezt mondta Bardot a Paris Matchnek.

Brigitte Bardot és a #metoo kritikája
2018.01.18. 16:01

„Kedvesnek találtam, amikor a férfiak azt mondták, hogy csinos kis hátsóm van.”

Brigitte Bardot a legutóbbi a legendás francia színésznők közül, aki erősen kritizálta a #MeToo kezdeményezést, miközben a szexuális zaklatás ellen küzdő kampány továbbra is folyamatosan fejti ki hatását Hollywoodban.

A 83 éves sztár, azzal vádolta meg azon színésznők „túlnyomó többségét”, akik a szexuális zaklatások miatt panaszkodnak, hogy álszentek és csak a publicitást keresik.

„Túlnyomó többségük képmutató és nevetséges”, mondta Bardot a Paris Matchnek.

„Nagyon sok színésznő megpróbálja elhitetni a producerekkel, hogy van esélyük náluk, annak érdekében, hogy megkapják a szerepet. És aztán, hogy beszéljenek róluk, mindezt zaklatásnak állítják be.”

Bardot nyilatkozata szerint ő sosem tapasztalt szexuális zaklatást a munkája során, épp ellenkezőleg, „kedvesnek találta, ha a férfiak megjegyezték neki, milyen kis csinos feneke van.”

„Sohasem voltam szexuális zaklatás áldozata. Kedvesnek találtam, amikor a férfiak azt mondták nekem, hogy milyen szép vagyok, vagy hogy milyen csinos kis hátsóm van.”

Megjegyzése azután került nyilvánosságra, hogy a francia sztár, Catherine Deneuve, a feministák célkeresztjébe került, amiért aláírt egy nyílt levelet, miszerint a férfiaknak joguk van a nők „ostromlására”.

A nyílt levelet, melyet 100 francia írónő, női előadóművész és akadémista írt alá, a Le Monde hasábjain tettek közzé a múlt hét folyamán. A levél elítélte a #MeToo mozgalmat az erkölcsös „boszorkányüldözés” miatt, amely veszélyezteti a szexualitás szabadságát.

A közfelháborodást követően Deneuve levélben kért elnézést a szexuális erőszak áldozataitól, melyet a French daily Liberation internetes oldalán tettek közzé: „Elnézést kérek mindenkitől, akik szörnyű tettek áldozataivá váltak, és akiket esetleg a Le Monde-ba közölt levéllel megbántottam. De csakis tőlük kérek bocsánatot.”

A színésznő hozzátette, hogy „semmi olyan nem volt a levélben, amellyel arra utaltak volna, hogy a zaklatás helyénvaló lenne, máskülönben nem írtam volna alá”.

forrás: elleuk.com

bridget bardot catherine deneuve metoo

Még több
Aktuális