Tíz séf, tíz kulináris kaland

Őszi gasztrokalandok a Spirit Hotelben

Tíz séf, tíz kulináris kaland
2017.09.07. 12:49

Megkezdődtek az őszi gasztrokalandok a sárvári Spirit Hotelben, ahol szeptember 2-a és november 18-a között tíz alkalommal adnak személyesen is ízelítőt konyhaművészetük legjavából az ország neves séfjei és gasztronómiai szakértői. Elsőként Mizsei János, a budapesti MÁK Bistro konyhafőnöke mutatott be egy ellenállhatatlan, művészi igényességgel megkomponált menüsort, ezen a hétvégén pedig a köveskáli Kővirág Étterem fiatal séfje, Tóth Pál kalauzolásával folytatódnak a kulináris kirándulások. Az Ízek, Séfek, Élmények eseménysorozatra nem csak a szálló saját vendégei hivatalosak, hiszen a Spirit Hotel külsős asztalfoglalásra is lehetőséget biztosít. 

 Szeptember 2-án Mizsei János szó szerint elbűvölte vendégeit káprázatos menüsorával, amelyben olyan különleges tételek szerepeltek, mint a shiso és a szarvasgomba vaj, de kóstolhattunk ezek mellett még fogast citromverbenás vajban, őz tatárt és Angus hátszínt is. A minden ízében tökéletes kompozíciót szeptember 9-én Tóth Pál, a vidéki gasztroforradalom egyik zászlóshajójaként is emlegetett Kővirág Étterem fiatal szakácsa készül felülmúlni egy rendhagyó szezonális menüvel. A séf az ilyen „vendégszereplésekre” megkülönböztetett figyelemmel készül, és néha hetekig is eltart, amíg tökéletesre csiszolja azt az ételeket, amelyet a vendégeknek felkínál. „Általában először lerajzolom a fogásokat, és várom, hogy impulzusok érjenek. Ezen a vázlaton aztán finomítom részleteket, hozzáteszek vagy elveszek belőle, és így lassanként kialakul a végeredmény” – avatott be a felkészülés műhelytitkaiba a Kővirág szakácsa.

Tóth Pált követően olyan hazai gasztro sztárok mutatják majd be főztjüket a Spirit Hotelben, mint Jókuti András, a Világevő blog szerzője, Gianni Annoni a Trattoria Pomo D’oro tulajdonosa, Bíro Lajos a Bock Bisztró konyhafőnőke, Macsinka János a Macok Bisztróból, Jahni László a Kistücsök Étteremből, Orosz Gábor a KIOSK-ból, és Bernáth József Art Cateringtől. Az őszi gasztrokalandokban természetesen részt vesz Borda Attila, a Spirit Hotel séfje is, akinek szakácsművészetében megjelenik mindaz a könnyedség, harmónia és kifinomult elegancia, amely minden elemében jellemzi a sárvári szállodát.

A pazar fürdőjéről és egyedülálló, spirituális rituálékkal kombinált modern gyógykezeléseiről Európa-szerte híres wellness hotel a gasztronómia terén is kimagasló élményeket nyújt, amit a Michelin Guide tekintélyével vetekedő Gault&Millau étterem- és szállodaértékelő kalauz 2015-ben azzal ismert el, hogy Magyarország legjobb wellness szállodájának választotta a Spirit Hotelt. A szálloda étterme azóta is gondosan ügyel rá, hogy ennek a hírnévnek nap mint nap megfeleljen, és a gasztronómiai élet élenjáró szereplőjeként rendszeresen elbűvölje vendégeiket különféle kulináris attrakciókkal. Ennek szellemében született meg az „Őszi gasztrokalandok” programsorozat ötlete is, amely során az Onyx főszakácsa neves séfeknek adja át a fakanalat, és így a Spirit vendégei személyesen is megismerkedhetnek a magyar gasztronómiai legjobbjaival, és hiteles képet kaphatnak a legfrissebb kulináris trendekről.

gasztronómia Spirit

Még több
Aktuális