3 dolog, amiért ezen a héten rajongunk

Lehet szó akár a legújabb divat- vagy szépségtrendről, üzletnyitásról, kedvenc étteremről, kulturális programról - itt mindent megtaláltok. Hétről hétre jelentkezünk aktuális, izgalmas információkkal, hiszen mi szeretjük megosztani, ami jó, ti pedig naprakészek lehettek!

3 dolog, amiért ezen a héten rajongunk
2017.09.06. 15:40

Súlyos pasztellek

A létezés pillanatairól mesél organikus elemekkel nagyméretű olajfestményein Barabás Zsófi legújabb kiállításán, amit szeptember 7-én, csütörtökön este 7-kor Grecsó Krisztián nyit meg a Faur Zsófi Galériában. Barabás Zsófi képei ugyan első látásra kifejezetten mutatósak, de sosem nélkülözik a mélységet. „Óriási feszültségeket és harmóniákat jelenítek meg absztrakt formában a vásznaimon. Egyszerűen tudom, hogy ez nem szimplán dekorativitás, itt nem valami szép készül, hanem sokszor kegyetlen mélysége van a képeknek. Persze nem feltétlenül gondolja vagy érzi ezt mindenki, de nem is célom mindenkinek tetszeni.” – nyilatkozta nemrég a Kortárs Online-nak.

Barabás Zsófi: A létezés pillanatai 2017. szeptember 7 –  október 2.,
Faur Zsófi Galéria, 1114 Budapest, Bartók Béla út 25., www.galeriafaur.hu

Buddha zöldségeskertjétől a barátságos branzinóig

A belvárosi LEXO Bistro úgy kínál minőségi, friss halételeket és zöldség alapú fogásokat, hogy a változatosan táplálkozó húsevő vagy az ínyenc vegán is megtalálja a kedvére való falatot. A Jókai téren tavasszal nyílt étterem alapítói szakítanak a berögzült gasztronómiai kategóriákkal. Tatai Márton, a Costes Downtown-t is megjárt séf teljes ízvilágú, szezonálisan változó zöldségételeket és az aktuális halpiaci kínálathoz igazodó fogásokat komponál, ezzel népszerűsítve a növényi alapú táplálkozást és a halfogyasztást a megrögzött húsevők körében is. Így kerülhetnek egymás mellé az étlapon olyan szemet gyönyörködtető, olykor meglepő fogások, mint a „Buddha zöldségkertje bébizöldségekkel”, valamint a szürkeharcsa steak erdei gombás gnocchival és hagymaraguval.
A LEXO mindennap friss alapanyagot rendel az ország legjobb halkereskedőitől és zöldségeseitől, és mivel a fenntarthatóság elsődleges szempont, veszélyeztetett halfajok nem szerepelnek az étlapon. Az ételek, mint például a citrusos pisztrángtatár vagy a “Barátságos branzino” (tengeri süllő, édesburgonya, édeskömény, maracuja vinaigrette) ízvilágukat és látványukat tekintve is túlmutatnak a megszokott kínálaton.

LEXO Bistro, 1061 Budapest, Jókai tér 6., www.facebook.com/lexobistrobp,  https://www.instagram.com/lexobistro/

Adrien világa

Szekeres Adrien idén nyáron indította el blogját „Az én világom” címmel. Az énekesnő oldalán személyes hangot üt meg, de első sorban nem magáról ír, hanem inspirálni szeretne, kedvet csinálni a hétköznapokhoz.
“Szeretek írni és a rajongóimmal is napi szinten kommunikálok emailen, vagy a facebookon keresztül. Gyakran megesik, hogy érkezik egy-egy levél is. Az elmúlt három évben egyre több olyan üzenetet kaptam, amiben a rajongók kíváncsiak voltak egy receptre, egy könyvre, egy filmre, vagy arra, hogyan kezdtem el jógázni.”- mondta Adrien. A blog alapvetően mindennel foglalkozik, ami Adrient körülveszi, vagy megihleti a színpadon kívül, és havonta többször frissül. Találhatunk itt ígéretes recepteket – kedvencünk a budzás epermisu -, életmód cikkeket, mint amilyen a futásról szóló, ahonnan egy csomó hasznos infót szereztünk, és útleírásokat is – a legutóbb Adrien családi vakációjáról Cinqueterrében. Kövessétek Ti is egy csodás énekesnő blogját – aki egyben egy kedves, érzékeny, a világra nyitott ember is. azenvilagom.hu, www.szekeresadrien.hu

Barabás Zsófi lexo

Még több
Aktuális