Négy nő, aki világgá ment

Egyirányú jegyek, végtelen bakancslisták

2017.02.09. 12:56

Kisgyörgy Éva travellina.hu
A legelső magyar blogszerzők egyikeként húsz éve ír úti élményeiről, és az egykori közgazdásznak van is belőle mára gazdagon: a világ 112 országát bejárva nála kevesen tudnak többet az utazási praktikákról.
Hogyan definiálná magát mint utazót?
A világutazó tényleg menekül?
Mit talált a komfortzónáján túl?
Milyen személyiség szükséges a világjáráshoz?

femaleyeti

Female Yeti femaleyeti.com

Első egyirányú repülőjegyét egyetemi évei után vette meg, Londonba, ahol aztán több évig a BBC-nél dolgozott, majd 2015-ben egy sátorral és hátizsákkal világ körüli útra indult. Az első állomás Nepál volt, jelenleg Dél-Amerikában kalandozik, végállomásnak pedig az Antarktiszt szemelte ki.

Mióta utazik? 2015
Amikor útnak indultam, azt szerettem volna átélni, hogy milyen a teljes szabadság, milyen korlátok nélkül élni. Milyen érzés reggelente kinyitni a szemem, és oda menni, ahová csak szeretnék? Már több mint egy éve élek így.

Egy angol mondás szerint nem azért utazunk, hogy elmeneküljünk, hanem azért, hogy az élet ne illanjon el előttünk. Tehát nem látom ennek az igazságalapját.
Eleinte azt, hogy elhiggyem magamról, hogy elég bátor vagyok elindulni egyedül. Majd

Mindent. Arra jövök rá minden egyes alkalommal, hogy a határok mindig is csak a fejemben léteztek. Még az elindulásom előtt sem gondoltam volna, hogy képes vagyok a világ körül utazni – aztán csak el kellett indulnom.
Nyitottság a világra. És spórolni is tudni kell, ha alacsony költségvetésből utazunk.
Egy hónapja egy magyar fiúval utazom, de anno teljesen egyedül vágtam neki az útnak. Most viszont a stoppolás így sokkal biztonságosabb. Egyébként is, annyi impulzus ér mindennap, hogy nagyon nincs idő magányosnak lenni. Igaz, a magányos karácsonyok nagyon rosszak…

(…)

Patakfalvi Dóra

A cikket teljes terjedelmében az ELLE magazin 2017. márciusi számában találjátok!

femaleyeti nők travellina utazás világ világgá menni

Még több
Aktuális