Emmy díjra jelölték a Borgiákat

z idei zűrös Kékszalagon nem csak az elemek borzolták a Fiji-Dockyard Ladies női csapatának kedélyét – egyikük ott kapta a hírt, hogy látvány kategóriában Emmy-díjra jelölték a Borgiák című sorozatot. A Borgiák-sorozat magyar berendezője: Varga Judit.

2011.09.16. 08:33

Az idei zűrös Kékszalagon nem csak az elemek borzolták a Fiji-Dockyard Ladies női csapatának kedélyét – egyikük ott kapta a hírt, hogy látvány kategóriában Emmy-díjra jelölték a Borgiák című sorozatot. A Borgiák-sorozat magyar berendezője: Varga Judit.

A film VI. Sándor pápa ármánykodással teli életéről szól. Varga Judit Francois Seguin látványtervezővel és Jonathan McKinstry art directorral közösen kapta a jelölést. „Berendezőként az egyes tárgyak megtervezésén, létrehozásán, elhelyezésén és hitelességén túl a költségvetés felelőssége is az enyém. A látványtervező partnereként az egész logisztikáját is át kell látnom és aggódni az időpontoktól kezdve mindenért. Komplex és óriási teherbírást követelő munka ez, aminek fontos eleme az empátia. Nagyon rövid az idő, egy két-hét alatt szinte a semmiből kell ráérezni a rendező elképzelésére. Minden mozzanatában van játék és a brutális racionalitása mellett mégis egy fantáziavilág körül forog az egész.” Varga Judittal a teljes interjú az Elle szeptemberi számában olvasható.

Még több
Aktuális