A Freedom! videóklip szupermodelljei így emlékeznek a forgatásra

Amikor a popzene és a divat világa egyesült

A Freedom! videóklip szupermodelljei így emlékeznek a forgatásra
2017.01.02. 16:51

26 év telt el azóta, hogy elkészült a világ egyik leghíresebb videóklipje, melyet David Fincher rendezett George Michael Freedom! című számához. A klipben a legnagyobb modellek – Naomi Campbell, Christy Turlington, Linda Evangelista, Cindy Crawford és Tatjana Patitz – szerepeltek. Az ELLE kérdésére elmondták, mik a legfontosabb emlékeik a forgatásról, melyen a popzene és a divat világa egybeforrt.

Naomi Campbell

naomi

„A forgatás első napján érkeztem a helyszínre. Istenem, őrület volt! A párizsi divathétről jöttem egyenesen, ahol 4-5 bemutatón léptem fel előző nap, és hajnali kettőig forgattunk. A reggel hatos vonattal mentem Londonba, aztán egyenesen a reptérre, aztán egy gyors zuhany, és megint munka – alvás nélkül. De megérte! Imádom George Michaelt és a lányokat, akikkel együtt szerepelhettem. David Fincher pedig kiváló rendező!”

Tatjana Patitz

tatjana

„Mindannyian ismertük Geogre Michaelt. Engem egyszer fotóztak is vele. David Fincherrel pedig egy Madonna videón dolgoztam korábban. Abban a leopárd ruhában a falnak dőlve álltam, és David azt kérte, képzeljem el, hogy egyedül vagyok egy hatalmas loftlakásban. Hatalmas loknikat csináltak nekem, aztán cigarettáznom kellett egy rökamién – a végn, mikor összevágták, igazán cool anyag lett belőle. Ezt még filmre vették, ami számomra nagyon romantikus. A digitális világ olyan éles és kegyetlen, na de a film! Az igen!”

Linda Evangelista

linda

„Érdekes, hogy ennyi idő után is sokan, akik megállítanak az utcán, ezt a klipet említik, és nem a magazinborítókat, amelyeken szerepeltem.”

Christy Turlington

christy

„Viharos napok voltak! Los Angelesből repültem, és egyenesen a forgatás helyszínére mentem, úgyhogy eléggé zaklatott voltam. Mindannyian egy-egy egész napot dolgoztunk külön-külön, és nekem még egy közös jelenetem is volt Lindával. Nem emlékszem, mi volt a pontos iránymutatás David Finchertől, az rémlik, hogy nagyon sokat foglalkoztak a világítással. George végig ott volt, mindenben részt vett. A dalt korábban nem ismertem, úgyhogy hiába hallgattam aznap zsinórban, nem tudtam rendesen a szövegét. Ahol nem emlékeztem rá, ott lejjebb hajoltam, és csak a szemem látszódott.”

Cindy Crawford

cindy

„Emlékszem, küldtek egy walkmant és egy kazettát, hogy megtanuljam a szöveget, mielőtt a stúdióba érek. A helyszín hatalmas volt és füstös. Valaki elmagyarázta, hogy az első jelenetem egy kádban lesz. Bekentek olajjal és egy üres kádba ültettek, egy füstgéppel azt a hatást érték el, mintha víz gőzölögne benne. Egy gyümölcsösládán kellett ülnöm, különben nem látszódtam volna rendesen. Azután egy széken ültem, fejemen törülközővel – ez nem lesz valami szexi, gondoltam. Amikor a „becoming” című könyvemet írtam, újranéztem a videót. A gyerekeim felkiáltottak: hé, ezt mi is ismerjük! Ez a zene kiállta az idők próbáját.

Emlékeztetőül a klip:

 

christy cindy Freedom! Geogre Michael naomi szupermodell

Még több
Kultblog