Augusztusi hajrá: programok országszerte

Egy szempillantás alatt elrepült a nyár első két hónapja, de augusztusban még sok mindent bepótolhatunk. Összeállításunkban öt különleges programot sorolunk fel, amelyek élményekkel gazdagíthatnak bennünket az utolsó forró napokon is.

Augusztusi hajrá: programok országszerte
2013.08.03. 18:46

Vasvári Rétesfesztivál

A réteskészítés művészete sokaknak a nagymamák titkaival egyenlő. Az édes vagy sós fogásból biztosan akad még olyan változat, amilyet soha nem kóstoltunk. Vasváron minden évben megrendezésre kerül a fesztivál, ahol a már feledésbe merült ízeket is újra felfedezhetjük. A fesztivált persze nem csak az evés- ivás tölti ki, zenés programokkal is készülnek.

Vasvár, 2013. augusztus 9-10.
További információ a fesztivál Facebook oldalán.

Barokk Esküvő

Országosan egyedülálló programmal vár minket Győr: a Barokk esküvőt már több mint húsz éve rendezik meg. A különleges program a barokk kor csodáit tárja elénk: vásári komédiák, koncertek, kiállítások, pantomimesek és rengeteg beöltözött ember tölti meg az utcákat. A rendezvénysorozat kivételes megnyitóval kezdődik, ugyanis a menyasszonynak szóló szerenádot operaénekesek adják elő.

Győr, 2013. augusztus 9-11.
További információ a honlapon

Egri Leánykák Éjszakája

Különleges pincelátogatásban és borkóstolóban lehet részünk, ha ellátogatunk Egerbe. Az érseki pincerendszerben barangolás egyben izgalmas történelemlecke is, amellett, hogy közben kellemesen bódító italt kortyolgathatunk és bükki sajtokat kóstolhatunk. A túrák félóránként indulnak a pincében, ahol idegenvezető segítségével évszázados titkokat tudhatunk meg.

Eger, 2013. augusztus 16-17.
További információ: www.varosavarosalatt.hu

Balatonboglári Szüreti Fesztivál

Az ország egyik leghíresebb szüreti fesztiválja sokezer embert csalogat a Balaton déli partjára. Egész nap koncertekkel, előadásokkal szórakoztatnak bennünket és a kiskorúakat sem kell otthon hagyni, mivel rengeteg foglalkozást tartanak nekik. A borokhoz természetesen ételek is párosulnak, hogy ne szálljon fejünkbe az alkohol.

Balatonboglár, 2013. augusztus 16-20.
További információ a város weboldalán.

Debreceni Virágkarnevál

A negyvennegyedik alkalommal megrendezett karneválnak már az országhatáron túl is híre ment: ma már a világ minden tájáról érkeznek felvonulók. Az egy héten át tartó ünnepség alatt az egész várost elárasztja a virágok pompája és vidám hangulata. A lélegzetelállító maskarákon és feldíszített kocsikon kívül rengeteg más programmal készülnek a szervezők. Egyszer mindenképp látni kell!

Debrecen, 2013. augusztus 15-21.
További információ a karnevál honlapján.

balatonboglár debrecen eger fesztivál Győr országos programajánló rétes szüret vasvár vidék virágkarnevál

Még több
Kultblog